Kategóriák

Navision története

A Navision cég eredetileg 1983-ban indult Jesper Balser, Peter Bang és Torben Wind által Koppenhágában. 1984-ben került a piacra „PCPlus” néven Dániában és a Norvégiában. Akkoriban egy dos-os karakter alapú megoldás volt kis és középvállalatok részére. 1984-ben a „Az egyszerűség szépsége” szlogennel forgalmazták. A céget 1987-ben Navisionre keresztelték és a terméket Navigator-rá nevezték át.

 

„a 90-es évek”

1990-ben a cég kiadta a NAVISION 3.0-t és elkezdett terjeszkedni a skandináv országokon kívülre, Németországba, Spanyolországba és az Angliában. 1992-ben a cég megállapodott a Peachtree software igazgatójával, Bill Godhue-val aki kizárólagos forgalmazási jogot szerzett az Egyesült Államokban a Navision szoftverre. 1993-ban elindították az új 32-bites Navision fejlesztését a Microsoft platformra.

Az amerikai piac igényei miatt jobb nyomtatási képességeket fejlesztettek ki. Ezen kívül számos terminológiai „fordítást” kellett bevezetni az amerikai piac igényei szerint, igaz az alap rendszer kompatibilis volt eredendően is.

A terméket NAVISION Financials (Navison pénzügy) néven kezdték forgalmazni, hogy a felhasználók jobban elfogadják a NAVISON márkanevet.A cég folyamatosan fejlesztette a terméket, 1997-ben vevő kapcsolatkezelést , 1998-ban gyártási funkciókat és 1999-ben fejlett logisztikai funkciókat építettek a rendszerbe.

A 2000-es év meghatározó volt a Navision számára. Ebben az évben, a szoftver megkapta a „Certified for Windows 2000” minősítést, kiadták a Navision Commerce gateway terméket mely az első olyan szoftver volt, ami a Microsoft Biztalk rendszerére épült.

Később a piaci kihívások miatt, úgy döntöttek összeolvadnak egy konkurens vállalattal a Dán Damgaard szoftvercéggel. Mindkét cégnek hasonló piaca és hasonló terméke volt. Mindkét szoftvert Dániában fejlesztették és az Egyesült Államokban is értékesítették. Mivel mindkét cég hasonlóan sűrűn utazott az államokba így, gyakorlatilag az összeolvadást a Delta Airlines repülőjáratain vitték véghez.

2001-ben a következő változások történtek:

  • Navision Financials-t átnevezték Navision Attain-re és a Damgaard Axapta-t Navision Axapta-ra keresztelték
  • Integrált e-kereskedelmi rendszereket fejlesztettek mindkét rendszerhez
  • Fejlett ellátási lánc (supply chain), gyártás és logisztikai funkciókat fejlesztettek mindkét rendszerhez
  • A Navision rendszer megkapta a „Designed for Microsoft Xp” minősítést

2002-ben a Microsoft felvásárolta a Navision céget 1,4 milliárd dollárért, ami az addig legmagasabb ár volt, amit a Microsoft fizetett egy cégért.

Manapság, a Navision a leggyorsabban fejlődő ERP rendszer a világon.

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ellenörzés * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*
Írja be a szöveges dobozba a képen látható szöveget! Kattintson a képre ha , akarja hallani a szót!
Anti-spam image