Sharepoint

SharePoint

A Windows SharePoint Services segítségével eddig ismeretlen színvonalú fájltárolás érhető el, amely lehetővé teszi a közösségi csoportmunkát, és biztosítja a felhasználók számára a dokumentumokon, a feladatokon, a kapcsolattartókkal és az eseményekkel kapcsolatban végzett közös munka feltételeit. Emellett lehetővé teszi a csoportok és a webhelyek kezelői számára a webhely tartalmának és a felhasználók tevékenységének egyszerű felügyeletét. A SharePoint környezet kialakítása egyszerű és rugalmas bevezetésre, felügyeletre és alkalmazásfejlesztésre ad módot.

A SharePoint helyek webkijelzőkből és Windows ASP.NET alapú összetevőkből épülnek fel. A kijelzők arra szolgálnak, hogy a rendszergazdák és a felhasználók elhelyezzék őket az egyes webhelyeken, megadják a beállításaikat, ezáltal egész alkalmazások készíthetők el egy-egy oldalon. A Windows SharePoint Services számos használatra kész webkijelzőt tartalmaz; a jövőben továbbiak is elérhetők lesznek a Microsofttól és más külső gyártóktól.

A csoport mint közösség

A SharePoint helyek teret adnak a gondolatok, az ismeretek, a dokumentumok rögzítésének és megosztásának, a véleménycserének. A helyek lehetővé teszik, hogy a csoport tagjai kivegyék a részüket a vitákból, a dokumentumokon végzett közös munkákból, és felméréseken közöljék véleményüket. A SharePoint helyek tartalma egyaránt elérhető webböngészőkből és a webszolgáltatások igénybevételére képes ügyfélprogramokból. A dokumentumokhoz kapcsolódó csoportmunka-funkciók lehetővé teszik a dokumentumok egyszerű kivételét és beadását, valamint a verziókezelést.

Az egyén lehetőségeinek kiszélesítése

A SharePoint webhelyek tagjai e-mail és üzenetek segítségével megtalálhatják a fontos személyeket, szakértőket és kommunikálhatnak velük. A webhelyek tartalma egyszerűen kereshető, sőt a felhasználók értesítést is kaphatnak a dokumentumok és az információk módosulásáról, illetve ha új információkkal vagy dokumentumokkal bővült a hely. A SharePoint webhelyek tartalma és megjelenése felhasználónként testreszabható, webkijelzők segítségével célzott, konkrét témákra vonatkozó információk jeleníthetők meg az egyes felhasználók előtt.

A Microsoft Office programjai képesek használni a SharePoint helyek tartalmát. A helyek csoportmunkához kapcsolódó teljes tartalma (dokumentumok, listák, események, feladatok, tagsági táblázat) olvasható és módosítható a Microsoft Office Word, a Microsoft Office Excel és a Microsoft Office PowerPoint segítségével. A webes fényképtárak képeinek szerkesztésére is lehetőség nyílik. A Microsoft Office Outlook 2003 módot ad arra is, hogy a SharePoint helyek eseménynaptárait a személyes naptár mellett jelenítsék meg, értekezletspecifikus munkaterületek létrehozásával pedig a csoportok közös munkájának megszervezését könnyíti meg.

A vezetők munkájának elősegítése

A SharePoint helyekért felelős vezető a helyek tartalmának és formájának módosításával biztosíthatja, hogy a tagok hozzáférhessenek a munkájukhoz fontos és lényeges információkhoz. Szükség esetén figyelemmel követhető és moderálható a tagok hozzájárulása. A biztonság és a feladatok kiosztása egyszerre rugalmas és könnyen hozzáférhető. A SharePointban a jól megtervezett listák és a teljes helyek sablon formájában menthetők, így a szervezet bármely egyéne, csoportja és üzleti egysége újra felhasználhatja őket.

Felügyelet és üzemeltetés

A Windows SharePoint Services akár több ezer helyet is képes kiszolgálni egy szervezeten belül. Tökéletesen üzemeltethető terheléselosztással működő webfarmon és fürtözött adatbázison is. A hely- és kiszolgálókezelők kvótákat állíthatnak be, nemcsak a felhasználható tárolóhelyre, hanem a kiszolgálónkénti helyek és a helyenkénti felhasználók számára vonatkozóan is. A SharePoint helyek használata figyelemmel követhető, így az elavult helyek felismerhetők és kivonhatók a forgalomból. Sokféle biztonsági beállítás érhető el, és azok jól kézben tarthatók. A kiszolgálók kezelői a végfelhasználókat is felruházhatják a hely létrehozására való joggal. A SharePoint helyek és a kiszolgálók webböngésző, parancssori eszközök, illetve webszolgáltatásokkal elérhető objektummodell segítségével felügyelhetők.

A 10 legfontosabb érv a Microsoft Windows SharePoint Services használatba vétele mellett

1. A Windows SharePoint Services eddig ismeretlen színvonalú fájlmegosztásra ad módot.

Eddig a fájlokat egyszerűen könyvtárakban gyűjtögették a felhasználók, a Windows SharePoint Services révén azonban beadási és kivételi funkciókat, verzió-nyilvántartást, egyéni metaadatokat és rugalmasan testreszabható nézeteket biztosító webhelyeken tárolhatják és kereshetik vissza a dokumentumokat. Mindig megtalálhatják az adatokat és megoszthatják őket egymással, nem kell félniük, hogy bármi is elveszik.

2. Sokféle információ osztható meg.

A SharePoint helyeken többek között tárolhatók az eseménynaptárak, a kapcsolattartók adatai, internetes hivatkozások, vitafórumok, közzétehetők listák, közlemények. A Windows SharePoint Services révén olyan intelligens helyek hozhatók létre, ahol a felhasználók nem egyszerűen a fájlok mentésére szolgáló lehetőséghez jutnak hozzá: megoszthatják egymással az információkat, elvégezhetik a munkájukat.

3. A felhasználók megkapják azt a hatáskört, rugalmasságot és azokat a testreszabási lehetőségeket, amelyekre szükségük van.

A felhasználók felruházhatók a SharePoint helyek létrehozására való joggal, engedélyezhető számukra a helyek tagságának szabályozása, a helyek használatának közvetlen figyelése, valamint a benyújtott tartalom moderálása. A SharePointban akár helysablonokat is létrehozhatnak, ezeket megoszthatják egymás között, így a helyekre épülő egyéni megoldások újrafelhasználhatók.

4. Az informatikusok megkapják azokat a felügyeleti eszközöket, amelyekre szükségük van.

Annak ellenére, hogy a felhasználókra komoly hatáskör ruházható át, a Windows SharePoint Services módot ad annak figyelemmel követésére is, hogy milyen helyeket hoztak létre, ki azoknak a tulajdonosa, mennyi ideje áll használatlanul egy hely stb. A SharePointban kötelező érvényű kvóták írhatók elő a helyekre, a felhasználókra és a tárolóhely méretére vonatkozóan, megakadályozható, hogy a felhasználók bizonyos típusú fájlokat helyezzenek el a webhelyeken, valamint automatikusan töröltethetők a hosszabb ideig használatlanul maradó webhelyek.

5. A Windows SharePoint Services nagyvállalati léptékű használatra is alkalmas.

A Windows SharePoint Services kiszolgálófarmokon is üzembe helyezhető. Itt több tízezer hely is működhet, több százezer felhasználó átlagos terhelése is kezelhető. A Windows SharePoint Services lehetővé teszi a webkiszolgálók terheléselosztását, valamint a kiszolgálók fürtözését, minden adatra (a konfigurációra, a dokumentumokra, a listákra) vonatkozóan.

6. Ha kezdetben a kicsi is elég, a Windows SharePoint Services egy számítógépen is működik.

Annak ellenére, hogy a Windows SharePoint Services szerkezete a hatalmas méretű vállalati környezetekben való működőképességet szem előtt tartva készült, kiválóan alkalmazható kisvállalati, részlegszintű és próbaüzemelési környezetekben is.

7. A SharePoint webhelyek webkijelzők segítségével továbbfejleszthetők.

A SharePoint webhelyek tulajdonosai és felhasználói elhelyezhetik az oldalakon a részükre biztosított webkijelzőket, amelyek segítségével új funkciókkal bővíthetik a már használt helyeket. Az ASP.NET-fejlesztők olyan webkijelzőket írhatnak, amelyek adathozzáféréssel, webszolgáltatásokkal és sok más alkalmazással és tartalommal egészítik ki a SharePoint helyeket.

8. A Windows SharePoint Services tetszés szerinti módon felügyelhető.

A Windows SharePoint Services felügyeletéhez és kezeléséhez a telepítés után minden további nélkül hozzá lehet látni, akár webböngészővel, akár parancssori segédeszközökkel. A kiszolgálófarmok, a kiszolgálók és a helyek a Microsoft .NET keretrendszeren alapuló objektummodell és webszolgáltatások segítségével is felügyelhetők, így sokféle egyéni és külső fejlesztésű felügyeleti megoldás elkészítésére nyílik mód.

9. A Microsoft Office és a Windows SharePoint Services együtt kiválóan alkalmas rá, hogy betöltse a csoportmunka eszközének szerepét.

A Windows SharePoint Services által nyújtott webszolgáltatásoknak köszönhetően a Microsoft Office-t alkotó programok (köztük a Microsoft Office Word, a Microsoft Office Excel, a Microsoft Office PowerPoint, a Microsoft Office InfoPath™ és a Microsoft Office OneNote™) natív módon képesek felhasználni a SharePoint helyeken tárolt információkat. A Microsoft Office programjai segítségével a felhasználók új tagokat vehetnek fel a helyekre, feladatokat oszthatnak ki, valamint e-mail és a jelenlétet észlelő valós idejű eszközök segítségével kommunikálhatnak a tagokkal, mindeközben nem kell megszakítaniuk a SharePoint helyeken tárolt dokumentumokon végzett munkájukat sem. A Microsoft Office Outlook módot ad a SharePoint helyeken tárolt naptárak és partnerlisták megtekintésére, illetve lehetőséget nyújt dokumentumszerkesztésre és értekezletszervezésre szolgáló helyek létrehozására.

10. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 segítségével rendszerezhetők és kezelhetők a helyek és a helyek tartalma.

A Windows SharePoint Services nagyon sok, külön-külön hasznos helyet biztosít. A SharePoint Portal Server teremt kapcsolatot ezek között a helyek, illetve az emberek, a csoportok, az ismeretek és az alkalmazások között, intelligensen működő szervezetet alakítva ezzel ki. A Windows SharePoint Services telepítést kiegészítő funkcióinak köszönhetően lehetőség adódik többek között a helyek rendszerezésére és bejárására, a tartalom szerinti csoportosításra, a hírek célközönség szerinti kézbesítésére, a helyek személyre szabására, a szervezet egészére vonatkozó riasztások eljuttatására, a vállalati alkalmazások integrálására.

Többet szeretne tudni a SharePoint programról? Kérjen visszahívást!

Név

E-mail cím (opcionális)

Telefonszám

Megjegyzés (opcionális)